Zupa z kalafiora z dodatkiem innych białych warzyw, np. ziemniaka i selera. Smakuje wybornie, a w dodatku wymaga minimum nakładu pracy. Jak ją przygotować? Jak zrobić zupę z białych warzyw? Oto odpowiedź i cały przepis.
składniki:
- 1 cebulę
- łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- biała część pora
- 1/2 główki selera
- 1 korzeń pietruszki
- 1/2 kalafiora
- ziemniak
- śmietana
- ulubione przyprawy
przyrządzanie:
- cebulę kroje i podsmażam na maśle.
- Dodaj starty czosnek i pora.
- dodaję pokrojoną w plastry pietruszkę, selera, ziemniaka oraz kalafior.
- Całość smażę przez kilka minut.
- Wszystko przerzucam do gorącego bulionu.
- Całość gotuje 15 minut i doprawiam.
- Dodaję śmietanę i miksuje na krem.