Zupka, kremowa z kiszonych ogórków. Coś czego jeszcze nie próbowaliście! Wspaniale wzmacnia organizm. Duża dawka naturalnej witaminy C!
składniki:
- 2 ziemniaki
- cebula
- ząbek czosnku
- 7 ogórków kiszonych
- marchewka
- korzeń pietruszki
- 1 litr rosołu
- pół szklanki - wody z ogórków
przyrządzanie:
- Wszystkie warzywa oprócz ogórków obrać, pokroić na drobno
- Podsmażyć na 2 łyżkach masła, około 5 minut
- Po tym czasie zalać rosołem, około 1 szklanki i gotować do 10 minut
- W tym czasie pokroić ogórki w kostkę
- Kiedy warzywa będą miękkie, dodać ogórki i gotować jeszcze 5 minut razem
- Wszystkie składniki przerzucić do garnka z rosołem i doprawić so smaku, dodać wodę ogórkową i zagotować
- Zblendować na gładko, można podawać z keksem śmietany kwaśnej, ozdobić według uznania