Pyszny krem z kukurydzy. W sezonie możesz przygotować go z kolby kukurydzy lub prościej - używając kukurydzy z puszki. Zobacz przepis krok po kroku.

składniki:
- 2 puszki kukurydzy
- 2 ziemniaki
- litr bulionu z warzyw
- 1 płaska łyżeczka kurkumy
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej papryczki w proszku
- 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
- śmietana do zupy
- 2 łyżki masła
przyrządzanie:
>>>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














