Zupy krem są przez wszystkich uwielbiane, a to dlatego, że możemy przygotować je w prosty sposób i łączyć ulubione smaki. Tym razem w parze idą pieczarki i ziemniak. Zobacz nasz sprawdzony przepis.
składniki:
- 1 litr bulionu z warzyw
- 400 g pieczarek
- 2 łyżki masła
- 2 średnie ziemniaki
- sol
- pierz
- śmietana do zabielenia
- pietruszka
przyrządzanie:
- Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy.
- Ziemniaki gotujemy przez 10 minut.
- Na patelni roztapiamy masło i smażymy pieczarki przez 4 minuty. Dodajemy pokrojone, ugotowane ziemniaki i całość dusimy pod przykrywką. Doprawiamy do smaku.
- Bulion podgrzewamy i dodajemy zawartość patelni. Całość blendujemy, aż powstanie krem.
- Podajemy z łyżką śmietany, pietruszką i grzankami.
TRWA TYDZIEŃ FIT!
WEŹ UDZIAŁ W NASZYM KONKURSIE!