Delikatny krem z ziemniaków i pieczonego czosnku. Idealny na obiad! 
składniki:
4 główki czosnku
cebula
4 ziemniaki
1 litr bulionu
szczypiorek
zielona pietruszka
przyrządzanie:
Upiecz w foli aluminiowej czosnek, w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Ostudź.
Pokrój w tym czasie cebulę i przygotuj patelnie. Zeszklij cebulkę, dodaj do niej czosnek bez łupek i smaż tak około 5 minut. Obierz ziemniaka, pokrój na małe kosteczki, dodaj do cebuli i czosnku, podsmaż chwilkę.
Przełóż wszystko do garnka, zalej bulionem, dodaj zieleninę, dopraw solidnie i gotuj 30 minut. Po tym czasie zblenduj wszystko i rozlej zupę. Udekoruj jak lubisz najbardziej.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














