Idealna zupa na trochę chłodniejsze dni. Bardzo prosta w przygotowaniu, oraz zdecydowanie wyróżniająca się w swoim smaku.
składniki:
- 0,5 l bulionu z warzyw
- 3 duże ziemniaki
- 1 czerwona papryka
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
- masło
przyrządzanie:
- ZIEMNIAKI POKRÓJ NA PLASTERKI, POLEJ ROZTOPIONYM MASŁEM, POSYP GRANULOWANYM CZOSNKIEM, SOLĄ, PIEPRZEM. PIECZ W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 180 ST. PRZEZ OKOŁO 20 MINUT.
- W TEN SAM SPOSÓB RPZYGOTUJ PAPRYKĘ.
- W TYM CZASIE PODGRZEJ BULION Z WARZYW.
- DODAJ DO GORĄCEGO BULIONU PIECZONE ZIEMNIAKI ORAZ PAPRYKĘ, A NASTĘPNIE CAŁOŚĆ GOTUJ PRZEZ OKOŁO 10 MINUT.
- W RAZIE KONIECZNOŚCI DOPRAW I ZBLENDUJ NA KREM.
- PODAWAJ Z CZOSNKOWYMI GRZANKAMI.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















