Jedna z najpyszniejszych, kremowych zup. Spróbuj delikatnego smaku połączenia bulionu z pietruszką.

składniki:
- 0,5 l bulionu
- 4 duże pietruszki
- 2 małe ziemniaki
- kawałek startego Grana Padano
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta świeżo mielonego kolorowego pieprzu
- sól do smaku
- czosnek 1 ząbek
- połowa cebuli
przyrządzanie:
W rondlu gotujemy pietruszkę i ziemniaki do miękkosci.
Podgrzewamy bulion.
Cebulę i czosnek podsmażamy i dodajemy ugotowane warzywa. Lekko zarumieniamy. Odlewamy oliwę ze smażenia.
Bulion podgrzewamy, dodajemy warzywa z patelni.
Doprawiamy. Miskujemy na krem.
Dodajemy śmietanę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














