Zielona, aromatyczna i gorąca zupa to prawdziwa bomba witaminowa. Groszek jest niskokaloryczny i doskonale reguluje przemianę materii. Wypróbuj nasz przepis na zupę krem z groszku!
składniki:
- 1 litr bulionu z warzyw
- 300 g groszku (świeży lub mrożony)
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- śmietanka 30%
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Groszek wrzuć do bulionu i gotuj na małym gazie, aż będzie miękki.
- Cebulę posiekaj. Łyżeczkę masła roztop na patelni i podsmaż cebulkę.
- Resztę masła i usmażoną cebulę dodaj do zupy.
- Wszystko zmiksuj, dodaj pieprz i sól.
- Podawaj z łyżką śmietany i grzankami czosnkowymi.
PYSZNE? Sprawdź również: Prosty przepis na domowy chleb