Nie tylko rozgrzewa, syci, ale i smakuje! Ta zupa da wam energię na cały dzień, zaspokoi głód i przeniesie do słonecznego Meksyku! Podawana z nachosami i mięsem mielonym. Chyba nie trzeba was dłużej zachęcać, by wypróbowac ten przepis, prawda?
składniki:
- 3 średniej wielkości ziemniaki
- 1 mała cebula pokrojona w piórka
- 1 kostka bulionu cielęcego
- 1 kostka bulionu wołowego
- 3-4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1/3 papryki czerwonej pokrojonej w drobną kostkę
- 1/3 papryki zielonej pokrojonej w drobną kostkę
- 1/3 papryki żółtej pokrojonej w drobną kostkę
- 1 papryczka jalapeno
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 400-500 gram mielonego mięsa wołowego
- ser zółty tarty typu cheddar
- pół łyżeczki kminu rzymskiego
- pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku
- sól, pieprz do smaku
przyrządzanie: