Smaczna zupa meksykańska- bardzo treściwa

składniki:
- 2 duże cebule
- 500 g mięsa mielonego
- puszka białej fasoli
- puszka kukurydzy
- puszka krojonych pomidorów
- przyprawa do dań meksykańskich
- 1 litr bulionu
- pieprz
- sól
- majeranek
przyrządzanie:
- Cebulę pokrój w dużą kostkę i podsmaż z mięsem mielonym.
- Do bulionu dodaj mielone z cebulą oraz przyprawę do dań meksykańskich. Gotuj 30 minut.
- Do zupy dodaj wszystkie warzywa z puszki wraz z zalewami i gotuj 20 minut.
- Na koniec przypraw solą, pieprzem i majerankiem, gotuj jeszcze 5 minut. Zupa niech odstanie 2-3 godziny, aby smaki się przemieszały.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














