Ekspresowa zupa pomidorowa z ciecierzycą bardzo pożywna i aromatyczna.
składniki:
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 250 g przecieru pomidorowego ( lub pasaty)
- około 500 ml dowolnego bulionu
- 250 g ugotowanej ciecierzycy
- 1/2 łyżeczki tymianku
- 1/2 łyżeczki ostrej papryczki w proszku
- 1/2 łyżeczki majeranku
- sól kamienna lub morska
- pieprz
przyrządzanie:
- Na oliwie podsmażam pokrojony na drobno czosnek. Po chwili dodaję przecier i duszę przez około 10 minut.
- Całość zalewam bulionem, dodaję przyprawy i zagotowuję. Do zupy wrzucam ciecierzycę gotuję jeszcze przez 5 minut.
- Zupę miksuję na kładki krem, podaję z grzankami,pod koniec gotowania możesz dodać ser kozi.
uwagi:
Piękne zdjęcie i przepis pochodzą z bloga KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>KLIK>>>>>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














