Ser kozi ma wyjątkowy smak, który mocno podkreśli intensywność pomidorów i bulionu z warzyw. Uwielbiamy to połączenie. Naprawdę warto wypróbować.
składniki:
- 1 litr bulionu z TEGO PRZEPISU
- 3 mięsiste, duże pomidory
- 2 ząbki czosnku
- garść świeżej bazylii
- kawałek sera koziego
- 3 łyżki śmietany 18%
- przyprawy
przyrządzanie:
- Bulion podgrzewamy.
- Pomidory obieramy ze skórki.
- Blendujemy wraz z czosnkiem, bazylią i kozim serem. Przyprawiamy powstałą miksturę. Wlewamy do bulionu i gotujemy 5 minut.
- Śmietanę hartujemy i dodajemy do zupy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














