Zupa porowa z mięsem mielonym i warzywami. Odmieniony klasyk w jeszcze smaczniejszym wydaniu. 
 

składniki: 
- 0,5 litra mleka
 - 1 litr wody lub rosołu
 - 2 serki topione śmietankowe
 - 1 marchewka
 - 2 pory
 - szklanka groszku zielonego
 - mięso wieprzowe mielone
 - przyprawy
 
przyrządzanie:
- Do dużego garnka wrzuć mięso mielone i podsmaż na tłuszczu.
 - Pokrój cebulkę w kostkę i dorzuć do mięsa.
 - Dolej wodę lub rosół.
 - Dodaj pokrojone pory, marchewkę i groszek zielony. Gotuj około 15 minut.
 - Serki topione zmiksuj z mlekiem, nieco podgrzanym.
 - Wszystko wrzuć do garnka z mięsem mielonym, zagotuj, dopraw według uznania.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














