Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Zupa rybna

Jeżeli uwielbiacie ryby, koniecznie wypróbujcie wykorzystać je do zrobienia pysznej, sycącej i rozgrzewającej zupy.

składniki:

  • szczupak, 1,50
  • cebula, 2
  • marchew, 3
  • por (biała część ), 1
  • Papryka czerwona, 1
  • seler naciwy, 3 łodygi
  • pomidory, 2
  • oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • zioła prowansalskie, łyżeczka
  • kucharek, 1 łyżka
  • mąka, 1 łyżka
  • śmietana18%, 2 łyzki
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • sól,pieprz, do smaku
  • koperek i natka, 2 łyżki
  • ziemniaki, 5 sztuk
  • liście laurowe, 4
  • ziele angielskie, kilka sztuk

przyrządzanie:

  • szczupaka oczyścić,odfiletować,zostawić kregosłup,umyć i odłożyć

     

  • marchew,1 cebulę,pora i selera pokroić,wrzucić do garnka,wla,c półtora litra wody,zgotować ,dodać kucharek,liście laurowe ,ziele i kręgosłup ryby,gotować na wolnym ogniu

     

  • na patelnię wlać oliwę,dodac posiekaną cebulę,paprykę i pomidory obrane ze skórki,dusić 5 minut

     

  • z zupy wyjąć rybie kości,włożyć pokrojone ziemniaki,dodać duszone warzywa,doprawić sokiem z cytryny,ziołami,solą i pieprzem

     

  • pod koniec gotowania dodać filety rybne i gotować do miękkości ziemniaków

     

  • rybę wyjąć z zupy,odłożyć,zupę doprawić mąką i smietaną,zagotować,wlać do talerzy,włożyć po 3 kawałki ryby,posypać koperkiem i natką
 

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem