Pyszna aromatyczna zupa, idealna na rozgrzanie.
składniki:
- 50 g ziemniaków
- 3 cebule
- 3 różnokolorowe papryki
- papryczka chilli
- 2 łyżki oleju
- 2 l wywaru rybnego
- 50 dag filetów z ryb słodkowodnych
- ostra papryka
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- estragon
przyrządzanie:
- Ziemniaki pokrój w małą kostkę. Cebule drobno posiekaj. Paprykę i paprykę chilli pokrój w paski.
- Zeszklij cebulę, potem dołóż pokrojoną paprykę.
- Smaż chwilę dopraw ostra papryką, lekko przesmaż a następnie dodaj chilli i estragon.
- Włóż pokrojone w kostkę ziemniaki i zalej wywarem rybnym. Zagotuj, zmniejsz płomień i na małym ogniu gotuj jeszcze około 5 minut.
- W tym czasie opłucz dokładnie filety rybne, pokrój je w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Dodaj do gotującej się zupy.
- Zostaw na małym ogniu jeszcze około 15 minut.
- Dopraw sola i pieprzem.