Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

Zupa rybna z pulpecikami

Zupa o wykwintnym smaku i aromacie z doskonałymi pulpecikami z ryby. Zaskocz znajomych i wypróbuj nasz przepis kulinarny…

Składniki przepisu kulinarnego:

  • 800 g ryb
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 1 por
  • 2 cebule
  • 1 liść laurowy
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 50 g tartej bułki
  • 1 jajko
  • 1 łyżka pokrojonej
  • natki pietruszki
  • sól, pieprz

Wykonanie przepisu kulinarnego:

  • Rybę sprawić, opłukać, warzywa obrać. Rybę zalać 1,2 l wody, dodać liść laurowy i warzywa z wyjątkiem 1 cebuli, wodę osolić i gotować 30 minut.
  • Wywar przecedzić, rybę obrać z mięsa, szkielety i warzywa odcisnąć do wywaru.
  • 1 cebulę posiekać, przesmażyć na łyżce masła, zmielić z mięsem z ryb, wymieszać z bułką, 1 łyżką mąki i jajkiem. Masę doprawić. Formować pulpety wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w 2 łyżkach mąki, gotować w wywarze 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię i odcedzić.
  • Przesmażyć 2 łyżki mąki na 1 łyżce masła, rozprowadzić 4 łyżkami wody, wlać do zupy gotować 3 minuty ,dodać pulpety, natkę i podawać.
  • Do zupy można dodać 100 ml śmietanki lub wywar gotować ze 100 ml białego wina