Ciekawa i smaczna zupa selerowa.

składniki: 
- seler z nacią
- por
- odrobina śmietany
- pół kg ziemniaków
- 0,7 l bulionu drobiowego
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Ziemniaki i seler obieramy i kroimy w kosteczkę. Natkę selera siekamy, a por kroimy w talarki.
- Podsmażamy na oliwie około 3 minuty, zalewamy bulionem. Gotujemy 15 minut.
- Miksujemy i podajemy z kleksem śmietany.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














