Gorąca, gęsta zupka jest tym, co tygrysy zimą lubią najbardziej. Dlatego też proponujemy Wam kilka przepisów na pożywne zupy. Ot, tak - na rozgrzewkę...
Zacznijmy od podania polewki tak, jak to czyniły przed stuleciami nasze praprababki. Dlatego ZUPĘ KREM Z BOROWIKÓW podajmy w specjalnie do tego przygotowanym… chlebie. KREMOWA ZUPA OGÓRKOWA Z AWOKADO będzie bardziej treściwa, jeśli dodamy do niej ugotowane jajo na twardo. Bardzo delikatny i zarazem wykwintny smak uzyskamy gotując KREMOWĄ ZUPĘ SZPARAGOWĄ. Jej przeciwieństwem są: przygotowana z typowo polskich składników ZUPA CHRZANOWO – ZIEMNIACZANA oraz włoska CAPRESE, stworzona z podobnych do słynnej sałatki składników. Tym, którzy tęsknią za smakami z wakacyjnych wypraw, polecamy arabską ZUPĘ Z DYNI oraz hiszpańską ZUPĘ Z AWOKADO. Tym, którzy bardziej lubią nasze rodzime smaki polecimy ZUPĘ KREM ZE SZCZAWIU, a wymagania wszystkich podniebień zaspokoi ZUPA Z SELERA NACIOWEGO.
Smacznego!