Zupa z karpia to doskonały przepis kulinarny, który wykorzystuje ryby jako podstawowy składnik…
Składniki przepisu kulinarnego:
- 1 kg karpia
- 2 cebule
- 1 papryka
- 2 pomidory
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 2 ziemniaki
- 1 łyżka słodkiej papryki
- sól, pieprz
Wykonanie przepisu kulinarnego:
- Rybę sprawić, opłukać, wyfiletować. Warzywa obrać. Głowę, skórę, kręgosłup, ogon karpia zalać 1,2 l wody, dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę, pomidory, osolić,gotować 30 minut.
- Wywar przecedzić, mocno odciskając warzywa i rybę.
- Do wywaru włożyć pokrojone na kawałki filety z karpia, obrane pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną paprykę. Gotować 20 minut, doprawić słodką papryką, solą i pieprzem.