- 40 dag combra króliczego
- 3 listki laurowe
- 30 dag wieprzowiny
- 2 łyżki masła
- 1 pomarańczowa papryka
- 1 łyżka przyprawy (typu wegeta)
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka soku z cytryny
Comber opłukać, włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody. Ugotować. Potem wyjąć i pokroić w kosteczkę. Wieprzowinę drobno pokroić, obsmażyć na maśle. Na tym samym tłuszczu przysmażyć pokrojoną w kostkę paprykę. Wywar z królika przecedzić, przyprawić na ostro solą i pieprzem. Zagotować, dodać przyprawę, włożyć mięso wieprzowe i królicze oraz paprykę. Zupę zabielić śmietaną, przyprawić sokiem z cytryny. Zestawić z ognia, przykryć pokrywką, odstawić na kilka minut. Rozlać do talerzy. Podawać z pieczywem.