Przepis kulinarny na znakomitą zupę z marchwi i bulionu. Sprawdź jak smakuje…
Składniki przepisu kulinarnego:
- 500 g marchwi
- 1,2 l bulionu
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- cukier, sól
- 1 łyżka natki pietruszki
Wykonanie przepisu kulinarnego:
- Marchew obrać, opłukać, pokroić na plasterki
- Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać marchew. Zalać bulionem, ewentualnie osolić i gotować 25 minut na małym ogniu.
- Przetrzeć przez sito, doprawić solą, cukrem i raz zagotować. Podawać z ugotowanym ryżem, posypaną natkę pietruszki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













