Młoda, jędrna smakuje ciepłym latem. Do niej pan ser feta ze swym słonym charakterem. Razem tworzą nietypową, ale bardzo pyszną zupę. Oto jeden z naszych ulubionych przepisów na zupkę z młodej kapusty i sera feta. Jest genialna.

składniki:
- porcja rosołowa bądź 2,5 litra gotowego już rosołku
- 2 marchewki
- pietruszka
- 3 młode ziemniaki
- pół główki młodej kapusty
- sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
- opakowanie krojonego sera feta
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














