Młoda, jędrna smakuje ciepłym latem. Do niej pan ser feta ze swym słonym charakterem. Razem tworzą nietypową, ale bardzo pyszną zupę. Oto jeden z naszych ulubionych przepisów na zupkę z młodej kapusty i sera feta. Jest genialna.
składniki:
- porcja rosołowa bądź 2,5 litra gotowego już rosołku
- 2 marchewki
- pietruszka
- 3 młode ziemniaki
- pół główki młodej kapusty
- sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
- opakowanie krojonego sera feta
przyrządzanie:
- z porcji rosołowej ugotuj wywar, dodaj liść laurowy i ziele angielskie
- wszystkie warzywa obierz, umyj, pokrój
- kapustę poszatkuj na drobno
- ser feta pokrój
- kiedy mięso zacznie dochodzić dodaj warzywa, kapustę i przyprawy
- pogotuj około 20 minut, do miękkości warzyw
- dopraw do smaku
- dodaj pokrojony ser feta
- lekko zamieszaj
- zupka gotowa