Bardzo prosta w wykonaniu zupa z pieczonych warzyw.
[caption id="attachment_199693" align="aligncenter" width="723"]
Vegetables soup with bread and spoon on a wooden table[/caption]składniki:
0,5 litra bulionu z warzyw
marchew
2 ziemniaki
czerwona papryka
cebula
2 ząbki czosnku
200 g brokuł
sól
pieprz
śmietanka
przyrządzanie:
- Piekarnik nastaw do 180 stopni i piecz warzywa na papierze do pieczenia przez około 30 minut. Sprósz je pieprzem i solą.
- Wrzuć warzywa do wrzącego bulionu i całość gotuj około 10 minut.
- Dopraw i zblenduj.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














