Zdrowa, rozgrzewająca zupa z soczewicy i kurkumy. 

składniki: 
0,5 kg marchwi
0,25 kg selera
0,25 kg pietruszki
2 szklanki czerwonej soczewicy
1 łyżeczka kurkumy
0,5 łyżeczki curry
2-3 znamiona szafranu
0,5 łyżeczki ostrej papryki czerwonej
sól
2 łyżki oleju kukurydzianego
przyrządzanie:
Zetrzyj warzywa i razem z soczewicą zagotuj je w 3 litrach wody. Dodaj olej i dopraw pozostałymi przyprawami. Gotuj do całkowitego zmięknięcia.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














