Połączenie zielonego ogórka z soczystą rzodkiewką to nasz kolejny eksperyment prosto z kuchni. Jak smakuje taki miks? Zobacz przepis i spróbuj przygotować swoją wersję.
składniki:
- 1l bulionu z warzyw + (ewentualnie marchew i pietruszka z bulionu)
- 2 średnie ogórki
- 3 rzodkiewki
- 3 ząbki czosnku
- garść świeżego koperku
- sól, pieprz
- śmietana do zupy
przyrządzanie:
- Bulion podgrzewamy
- W misce blendera siekamy czosnek, koperek, świeżego ogórka, rzodkiewkę, dodajemy przyprawy. Dolewamy chochlę gorącego bulionu, mieszamy. Teraz ten mix przelewamy do gotującego się bulionu.
- Śmietanę hartujemy. Wlewamy do zupy (wcześniej ściągamy ją z gazu!).
- Całość jeszcze raz blendujemy, doprawiamy w razie konieczności.