składniki:
- 100 g surowego filetu z łososia
- pół cytryny
- 150 g ogórka kiszonego
- pęczek koperku
- 2 łyżki tłustej śmietany
- sól, pieprz
- opakowanie zupy ziemniaczanej
przyrządzanie:
- Łososia pokroić w plastry. Skropić sokiem z cytryny. Ogórek przekroić wzdłuż, następnie pokroić w poprzek na cienkie plastry.
- Koperek drobno posiekać, wymieszać ze śmietaną. Dip lekko posolić, doprawić sokiem z cytryny i pieprzem.
- Do gorącej zupy dodać plasterki łososia i ogórka. Gotować na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Zupę wlać do miseczek, na środku wlać po łyżce dipu śmietanowego.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















