Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Smoothie dla tych, którzy mają słabą odporność

Smoothie dla tych, którzy mają słabą odporność

Wakacyjne przeziębienie? Ten napój postawi Cię na nogi!

Wakacyjne przeziębienie? Ten napój postawi Cię na nogi!

Sałatka na bogato – z łososiem, pistacjami i serem kozim

Sałatka na bogato – z łososiem, pistacjami i serem kozim

Zupa w 10 minut – szpinak, cukinia, cebula

Zupa w 10 minut – szpinak, cukinia, cebula

LEKKIE ZUPY – 10 najlepszych przepisów na www.PalceLizac.pl

LEKKIE ZUPY – 10 najlepszych przepisów na www.PalceLizac.pl

5 najbardziej popularnych przepisów na ŚNIADANIA

5 najbardziej popularnych przepisów na ŚNIADANIA

10 pomysłów na PIKNIK – ciekawe przepisy

10 pomysłów na PIKNIK – ciekawe przepisy

PIZZA na francuskim cieście- tylko w 15 minut

PIZZA na francuskim cieście- tylko w 15 minut

DOMOWE MASŁO KLAROWANE (GHEE)

DOMOWE MASŁO KLAROWANE (GHEE)

Kremowa zupa z kukurydzy. JEST PYSZNA!

Kremowa zupa z kukurydzy. JEST PYSZNA!

MASŁO POMIDOROWE

MASŁO POMIDOROWE

KAWA MROŻONA ze słonym karmelem! Pyszne połączenie!

KAWA MROŻONA ze słonym karmelem! Pyszne połączenie!

DOMOWE TRUFLE MALINOWO- CZEKOLADOWE

DOMOWE TRUFLE MALINOWO- CZEKOLADOWE

Bób – jak przygotować

Sezon na bób można uznać za otwarty. Pojawiły się już stoiska ze świeżym bobem. A jest to przysmak wielu z nas. Pyszny i zdrowy, przysmak akurat na lato. Jednak przygotowanie bobu może niektórym sprawiać problemy. Tak więc dziś dowiemy się jak to się robi.

  1. Solona woda

To pierwsze co musisz zrobić. Do garnka nalej wody i posól ją trzema szczyptami soli.

  1. Wrzuć bób

Do garnka na gazie, wsyp bób. Możesz wysypać dowolną ilość. Bobu może być nawet tyle, że nie cały jest przykryty wodą.

  1. Ustaw czas na 15 minut

Jeśli chcesz mieć chrupiący bób to możesz go gotować od 12 do 15 minut. Po tym czasie będzie on już ugotowany i dobry do spożycia, ale nadal będziemy czuć jego lekką twardość, dzięki czemu zostanie chrupiący. A jeśli wolisz miękki bób to musisz poczekać 20 minut. Po takim czasie będzie się rozpływał w ustach.

  1. Odcedź

Wylej zawartość garnka na sitko i dokładnie odsącz bób. Możesz polać go zimną wodą, by szybciej był gotowy do spożycia.  Na talerz nałóż sobie odpowiednią porcję i gotowe.