Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów

Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów

Panini z szynką parmeńską & suszonymi pomidorami

Panini z szynką parmeńską & suszonymi pomidorami

TACOS z kurczakiem i mango

TACOS z kurczakiem i mango

Do czego można wykorzystać IMBIR? – 8 pomysłów

Do czego można wykorzystać IMBIR? – 8 pomysłów

Francuskie bagietki z prażonymi pestkami dyni

Francuskie bagietki z prażonymi pestkami dyni

Jak obrać owoc kaki?

Jak obrać owoc kaki?

Sałatka z makaronem, pesto i parmezanem

Sałatka z makaronem, pesto i parmezanem

10 najlepszych przepisów z MAKARONEM w roli głównej

10 najlepszych przepisów z MAKARONEM w roli głównej

Oto 3 WAŻNE powody, dlaczego powinniście jadać MARCHEWKĘ

Oto 3 WAŻNE powody, dlaczego powinniście jadać MARCHEWKĘ

Gorące brownie z lodami waniliowymi

Gorące brownie z lodami waniliowymi

Ciasto TWIX

Ciasto TWIX

Deser niebanalny: smażone LODY (przepis Magdy Gessler)

Deser niebanalny: smażone LODY (przepis Magdy Gessler)

Sałatka z pieczoną dynią i kurczakiem

Sałatka z pieczoną dynią i kurczakiem

Koktajl mandarynkowy z miodem

Koktajl mandarynkowy z miodem

TOP 10 przepisów na SAŁATKI

TOP 10 przepisów na SAŁATKI

Jak obrać granata?

Jak obrać granata?

Ciasto TWIX

Lubicie popularne batoniki TWIX? A co powiecie na domowe ciasto o podobnym smaku?

składniki:
Spód:

  • 1 1/4 szklanki mąki owsianej
  • 1/2 szklanki mąki ryżowej
  • 1 czubata łyżeczka gumy guar
  • 1 jajko
  • 1 białko
  • 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 180 ml mleka migdałowego
  • 150 ml wody mineralnej
  • ew. ziarenka z 1/2 laski wanilii
Karmel:
  • 350 gram daktyli
  • 130 gram podprażonych orzechów laskowych obranych ze skórki
Czekolada:
  • 52  gram oleju kokosowego
  • 40 gram kakao
  • 30 gram syropu klonowego
Polewa czekoladowa:
  • 50 gram oleju kokosowego
  • 30 gram kakao
  • 30 gram syropu klonowego

przyrządzanie:

CZYTAJ PRZEPIS NA KOLEJNEJ STRONIE!

loading...