Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wzmacniająca zupa z białych warzyw (ziemniak, czosnek, pietruszka, seler)

Wzmacniająca zupa z białych warzyw (ziemniak, czosnek, pietruszka, seler)

Bananowe lizaki z posypką- idealne na kinder party!

Bananowe lizaki z posypką- idealne na kinder party!

10 sztuczek, które uczynią twoją kuchnię CZYSTĄ I ZORGANIZOWANĄ!

10 sztuczek, które uczynią twoją kuchnię CZYSTĄ I ZORGANIZOWANĄ!

PENNE Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM

PENNE Z PIECZARKAMI I SEREM ŻÓŁTYM

EKSPRESOWA zapiekanka warzywna z serem!

EKSPRESOWA zapiekanka warzywna z serem!

Ekspresowe ciasto drożdżowe z kardamonem

Ekspresowe ciasto drożdżowe z kardamonem

Energetyczna owsianka śniadaniowa

Energetyczna owsianka śniadaniowa

MAŁŻE DUSZONE W SOSIE PIWNYM

MAŁŻE DUSZONE W SOSIE PIWNYM

CHIPSY z gruszki plus cynamon i kardamon! UZALEŻNIAJĄCE!

CHIPSY z gruszki plus cynamon i kardamon! UZALEŻNIAJĄCE!

CAMEMBERT w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

CAMEMBERT w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą, pieczarkami, batatami

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą, pieczarkami, batatami

Frytki z AWOKADO!

Frytki z AWOKADO!

Puszyste placuszki z twarogu i kaszy manny

Puszyste placuszki z twarogu i kaszy manny

Zielony mus śniadaniowy z FIGAMI

Zielony mus śniadaniowy z FIGAMI

Idealny kompot do obiadu

Idealny kompot do obiadu

Tarta z ciasta francuskiego z FIGAMI!

Tarta z ciasta francuskiego z FIGAMI!

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Jak upiec czerwonego buraka, aby był soczysty i pyszny? Przedstawiamy podstawowe zasady. Zobaczcie, jak piec buraka. Będzie to idealny dodatek do sałatek, zup, dodatków do głównego dania, a nawet do koktajli.

 

 

JAK UPIEC BURAKA CZERWONEGO W PIEKARNIKU 

  • buraków nie obieram! Myje je dokładnie pod wodą za pomocą szczoteczki.
  • Większe buraki przekrawam na połówki i zawijam każdego osobno w folię alumimiową.
  • Piekę około 60 minut w 180 stopniach. Gotowy burak jest mięciutki, a nóż wchodzi w niego jak w masło.