Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Kasza Kuskus Halina, czyli Sylwester w stylu marokańskim

Pożegnanie starego roku to wydarzenie, które sprawia, że kulinarni pasjonaci sięgają po nietypowe i inspirujące przepisy z różnych stron świata. Produkowana ze szlachetnych ziaren twardej pszenicy durum, Kasza Kuskus marki Halina to dodatek, który pozwoli poczuć atmosferę egzotycznego Maroka w środku zimy.

Kasza Kuskus Halina to produkt łączący w sobie cechy makaronu oraz kaszy. Znany na świecie od ok. 3 tys. lat kuskus pochodzi z rejonów północno-zachodniej Afryki i, jak podają źródła historyczne, był ulubionym daniem faraonów. Kaszę kuskus otrzymuje się z mąki pszennej, wody oraz dodatków. W Maroku wciąż można znaleźć niezwykłe miejsca, gdzie kuskus przygotowuje się tradycyjnymi metodami.

Kasza Kuskus marki Halina poddawana jest wcześniejszemu procesowi obróbki termicznej, dzięki czemu czas jej przyrządzenia jest znacznie krótszy. Wystarczy zalać ją wrzącą, osoloną wodą w proporcji 1:1 przykryć i odstawić. Będzie gotowa do podania już po około 5 minutach.

Sylwestrowy kuskus może być podawany na wiele sposobów. W Maroku kasza ta jest daniem narodowym, a jej przyrządzanie uznawane jest za prawdziwą sztukę. Tradycyjny marokański kuskus serwuje się z baraniną, wołowiną, kurczakiem lub rybimi głowami, a także z warzywami np. cebulą, dynią, bakłażanem czy marchewką, doprawiony czarnym pieprzem i kurkumą. Kasza Kuskus Halina idealnie sprawdzi się jako składnik sycącej sałatki z pieczonymi warzywami lub aromatycznego kurczaka po marokańsku. Tak inspirujące dania z pewnością wzbogacą menu każdego sylwestrowego przyjęcia.

Producent: Sawex Foods Sp. z o.o.
Produkt: Kasza Kuskus
Gramatura: 250 g
Cena det.: ok. 4,10 zł