Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Chleb pszenno-żytni wg. Siostry Anieli z Anielskiej Kuchni

Chleb pszenno-żytni wg. Siostry Anieli z Anielskiej Kuchni

Moussaka – grecka zapiekanka z pomidorami, ziemniakami i bakłażanem

Moussaka – grecka zapiekanka z pomidorami, ziemniakami i bakłażanem

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Lody arbuzowo-miodowe

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Lody arbuzowo-miodowe

Ciasto z ajerkoniakiem – przepis Ewy Wachowicz

Ciasto z ajerkoniakiem – przepis Ewy Wachowicz

Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?

Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?

15 produktów, które możesz jeść, a i tak NIE PRZYTYJESZ

15 produktów, które możesz jeść, a i tak NIE PRZYTYJESZ

Picie tego przed pójściem spać, pomoże Ci schudnąć

Picie tego przed pójściem spać, pomoże Ci schudnąć

Błyskawiczna zapiekanka ze szparagami, makaronem i serem

Błyskawiczna zapiekanka ze szparagami, makaronem i serem

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Orzeźwiający sorbet z arbuza

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Orzeźwiający sorbet z arbuza

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Jak obrać arbuza na 8 sposobów?

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Jak obrać arbuza na 8 sposobów?

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Marynata do żeberek według Magdy Gessler

Śniadaniowe bajgle

Śniadaniowe bajgle

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

10 rzeczy, które POWINNO SIĘ jadać na ŚNIADANIE!

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

Proste ciasto z brzoskwiniami & truskawkami

KONKURS: Zgarnij jedną z trzech książek “Kuchnia toskańska” Piotra Adamczewskiego!

Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Teraz macie szansę ją zgarnąć i przenieść waszą kuchnie do Toskanii! 

Kuchnia Toskańska

 

Kuchni włoskiej nie da się poznać ani podczas jednej podróży, ani długiej wizyty w jednym regionie. Każda część Włoch smakuje inaczej. Czego innego skosztujemy w Górnej Adydze, Piemoncie, Lombardii, Basilicacie, Kalabrii czy na Sycylii. Aby więc w pełni doświadczyć Italii, trzeba odbyć niejedną podróż. Będąca tematem tej książki Toskania to region szczególny – z jednej strony zupełnie odmienny, a zarazem klasycznie włoski. I jak podstawę literackiego języka włoskiego stanowi toskański, tak też sztuka kulinarna obszaru na styku Ligurii, Emilii-Romanii, Piemontu, Umbrii i Lazio tworzy niejako bazę dla całej włoskiej gastronomii.

Piotr Adamczewski – reporter, krytyk kulinarny „Polityki”, autor bloga „Gotuj się!” (www.adamczewski.blog.polityka.pl) oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie – za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic. Gotował od 40 lat, ukończył kurs dla sommelierów w Bordeaux, zna najwybitniejszych kucharzy Polski i Francji. Zmagał się z chorobą nowotworową. Zmarł w wieku 73 lat, niedługo po premierze najnowszej książki.

Jak zgarnąć jedną z trzech książek? 

Aby otrzymać książkę “Kuchnia Toskańska” wystarczy, że:

1. Zarejestrujesz się w społeczności PalceLizać.pl
2. Jeżeli jeszcze tego nie zrobiłaś – polajkujesz nasz fanpage na Facebooku
3. Podziel się z nami co lubisz lub co chciałbyś spróbować z kuchni toskańskiej. Wrzuć na swojego bloga odpowiedź w dowolnej formie: zdjęcie, przepis, opis.

Odpowiedź opublikuj na swoim blogu PalceLizac.pl >>załóż kulinarnego bloga<<

Spośród nadesłanych zgłoszeń wybierzemy 3  zwycięzców.

Na wpisy na blogach  czekamy od 18 marca do 25 marca 2016 roku.

SZUKAJ PODPOWIEDZI

Fundatorem nagród jest:

 

592333_333127373427019_130347145_n 

loading...