Zaczął się sezon na owoc kaki. Popularna ostatnio persymona ma w sobie olbrzymi potencjał. Można używać jej do dań obiadowych, ale przede wszystkim świetnie sprawdza się w lekkiej i delikatnie słodkiej wersji śniadaniowej. Jest to posiłek dietetyczny, dlatego polecamy go każdemu, kto chce dobrze zacząć dzień! SMACZNEGO!
składniki:
- owoc kaki
- opakowanie serka wiejskiego lekkiego 150g
- kilka łyżek płatków owsianych
- tarty imbir
- ewentualnie: cynamon, miód
przyrządzanie:
- Wsyp płatki do szklanki (jeżeli chcesz, aby były miękkie możesz polać je do nasiąknięcia gorącą wodą). Dosyp odrobinę tartego imbiru i wymieszaj.
- Ułóż warstwę serka wiejskiego, na to warstwę pokrojonego kaki. Kontynuuj naprzemiennie.
- Do smaku możesz posypać cynamonem, lub jeżeli wolisz wersję bardziej słodką, polać miodem.