Owoce morza dostarczają mnóstwo minerałów. Dzisiaj proponujemy pyszne krewetki z cytryną i pietruszką.
składniki:
- porcja krewetek
- pęczek pietruszki
- sok z połowy cytryny
- pieprz
- papryczka chili mielona
- oliwa
przyrządzanie:
- Krewetki oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
- Cytrynę łączymy z łyżeczką oliwy i posiekana pietruszką. Tak przyrządzony sos mieszamy z krewetkami i odkładamy całość do lodówki na 40 minut.
- Po tym czasie pieczemy w temp. 200 stopni przez około 10 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














