Czy wiesz jak w kilka sekund przekroić 20 pomidorów cherry lub obrać cały czosnek? Nieważne czy jesteś mistrzynią w kuchni czy dopiero zaczynasz przygodę z gotowaniem. Koniecznie poznaj 15 sztuczek, o których nigdy wcześniej nie miałaś pojęcia!
14. Oddzielanie żółtka od białka
Jak oddzielić żółtko od białka kiedy znajda się w jednej misce? To proste. Użyj małej, plastikowej butelki po wodzie mineralne, ściśnij ją lekko i przyłóż do żółtka. Następnie delikatnie zwolnij uchwyt, aż żółtko zostanie wciągnięte do butelki. Czy słyszałaś o tym kiedykolwiek? Koniecznie wypróbuj tą sztuczkę!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















