Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

2 strasznie smaczne pomysły na menu na przyjęcie Halloween

Od kilku lat w przeddzień Zaduszek w wielu polskich domach organizowane są wyjątkowe zabawy. Do zaaranżowanych na wzór zamku hrabiego Drakuli wnętrz przybywają goście przebrani za wampiry lub inne upiorne postacie. Wszyscy opowiadają sobie straszne historie lub oglądają ulubione horrory, zajadając się przygotowanymi na tę okazję oryginalnymi smakołykami.

Fot.materiały_prasowe Dan Cake

Słodko, że palce lizać

Halloween kojarzy się jednak przede wszystkim ze słodkościami. Nie bez powodu przecież tego wieczoru najmłodsi poprzebierani w strzygi, kostuchy czy inne wampiry pukają do drzwi domów, prosząc o słodkie podarunki. Warto pomyśleć też o deserowym menu, które sprawdzi się o każdej godzinie tego wieczoru. A już z pewnością na wypadek odwiedzin małych „dziecięcych” upiorów. Dla spragnionych idealna będzie waza wypełniona krwistoczerwonym sokiem z pływającą w nim lodową ręką, co da „zabójczo” straszny efekt. By ją przygotować, wystarczy lateksową rękawicę napełnić wodą i wstawić na kilka godzin do zamrażarki, po czym wyjąć gotowy „wsad” do schłodzenia napoju. Dobrym wyborem będą też nieskomplikowane w przygotowaniu ciastka.

– Jeśli nie mamy czasu, by przygotować duży, słodki deser, sięgnijmy po Babeczki do nadzień słodkich firmy Dan Cake Polonia – mówi Wiktor Kowalski z Dan Cake Polonia. – Udekorowane bitą śmietaną i zwieńczone np. zieloną galaretką i borówką na czubku będą wyglądać jak żywcem wyjęte z oczodołu gałki oczne. Takie „danie” świetnie wpasuje się w klimat tego mrocznego i zarazem pełnego dobrej zabawy wieczoru. Także kulinarnej.

Halloween to idealny moment, by spędzić ostatnie dni przed adwentem w towarzystwie najbliższych przyjaciół w zabawowej atmosferze. Warto więc przygotować się na to wyjątkowe wydarzenie, przebierając się w pomysłowy strój, aranżując wystrój domu w zgodzie z „mrocznym klimatem” tego święta i rzecz jasna przygotowując pyszne i oryginalne smakołyki. Wszystko to sprawi, że nasza impreza na długo zapadnie gościom w pamięć.