Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

3 kroki, aby gotowanie było czystą przyjemnością, a nie obowiązkiem

Według ostatnich badań GfK Polonia, przeciętny Polak spędza w kuchni minimum 7 godzin tygodniowo. Jednak niemal 40% z nas traktuje gotowanie jako przykry obowiązek, a nie przyjemność. Narzekamy na brak czasu i umiejętności. Mimo to gotowanie nie musi być męczącym i nudnym zajęciem. Oto trzy podstawowe kroki, które na zawsze odmienią Twoją kulinarną przygodę.

 

KROK 3

Szukaj nowych smaków, eksperymentuj, inspiruj się 

 

To od Ciebie zależy, co dzisiaj ugotujesz. Czy będzie to Twoja popisowa potrawa, coś na szybko, a może zupełnie nowe danie inspirowane kuchnią świata? Najbezpieczniejszy posiłek to ten, który zawsze nam wychodzi, bo robimy go bez przerwy od kilku, a czasami kilkunastu lat. Niestety to bardzo prosta droga do rutyny w kuchni. Jak więc nie dać się nudzie i tym samym traktować gotowanie jako przyjemność, a nie obowiązek? Oto kilka wskazówek:

 

  • Szukaj kulinarnych inspiracji na YouTubie. To najlepsze rozwiązanie, jeśli nie lubisz gotować w samotności.
  • Rób zdjęcia swoich nowych potraw, notuj przepisy i dziel się nimi z przyjaciółmi.
  • Połącz smaki, których jeszcze nigdy nie próbowałaś jednocześnie. Co powiesz na kaczkę, makaron i czarną porzeczkę?
  • Zaproś przyjaciół i wspólnie ugotujcie potrawę, której nikt z Was wcześniej nie próbował.
  • Odważ się i ugotuj danie, które widziałeś w telewizji lub gazecie i zapierałeś się, że w życiu byś tego nie zrobił.
  • Zamień tradycyjnego schabowego na coś ciekawszego (i zdrowszego!). Może kotleciki brokułowe? Zobacz, jak szybko można je zrobić!

 

PRZEPIS NA KOTLECIKI BROKUŁOWE

 

Składniki: 

  • 2 średnie brokuły
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • szklanka płatków owsianych
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 300 g sera białego
  • sól, pieprz
  • czosnek
  • garść świeżej bazylii
  • masło klarowane

 

Wykonanie: 

  • Czosnek oraz bazylię siekam za pomocą blendera.
  • Brokuła obieram, wkładam do pojemnika blendera z dodatkiem czosnku i bazylii. Całość blenduje.
  • Ziemniaki ścieram na tarce. Dodaje do papki brokułowej. Dodaję także ser oraz wszystkie przyprawy.
  • Płatki owsiane mielę. Dodaje do mieszanki.
  • Całość mieszam i formuję kotlety. Obtaczam w mące. Smażę na maśle klarowanym, aż będą pięknie zarumienione.

 

Wykonanie tych kotlecików zajęło nam niecałe 10 minut! Tak szybko tylko dzięki pomocy TEGO BLENDERA. 

 

 

 

PRZEPIS NA SZCZĘŚCIE W KUCHNI

 

Jak widzisz, gotowanie naprawdę może cieszyć. Nie trzeba mieć mnóstwo wolnego czasu, aby przyrządzić coś ciekawego. Jeśli chcesz zakochać się w gotowaniu na nowo, pamiętaj o trzech zasadach: dobrze wyposaż swoją kuchnię, co ograniczy wysiłek i czas przygotowania potraw, zaproś rodzinę i przyjaciół do wspólnego gotowania i znajdź odwagę w szukaniu kulinarnych inspiracji!

Znalezione obrazy dla zapytania NEO24