Te egzotyczne warzywa urozmaicą twoją kuchnię i zapobiegną monotonii w gotowaniu. Musicie ich spróbować!
Zobacz też: Szparagi zawijane w boczek
1.OKRA
Niedługo na dobre zawładnie polską kuchnią, bo zapewnia dużą dawkę witamin z grupy B, witaminy C, magnezu, potasu, luteiny oraz zeaksantyny. Dziś jest dostępna jedynie w puszkach lub w postaci mrożonej. Wywodzi się z kuchni indyjskiej. W smaku przypomina nieco fasolkę szparagową.
Na kolejnej stronie więcej warzyw
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















