Kto nie jada mięsa ręka w górę? Specjalnie dla tych, którzy unikają potraw mięsnych i specjalnie dla tych, którzy czasem mają ochotę na jarskie danie przygotowaliśmy kilka przepisów gdzie główną rolę odgrywają warzywa i kasze. Zup też nie zabraknie! Oto pomysły na obiad w 20 minut!
ZUPA ZE WSZYSTKIEGO CO ZALEGA W LODÓWCE
SKŁADNIKI:
- 3 szklanki warzywnego bulionu z wczoraj
- 1 marchewka
- 1 pieruszka
- 1 seler mały
- przyprawy
- kasza pęczak pół szklanki
- zielenina
- 1 mała cebula
- ząbek czosnku
WYKONANIE:
- W większym garnczku umieść bulion, dolej wody
- Wszystkie warzywa pokój w kostkę
- Kasze opłucz
- Cebulę i czosnek podsmaż na oliwie do zarumienienia
- Zieleninę potraktuj na drobno
- Do wywaru warzywnego dodaj warzywa pokrojone w kostkę, kasze pęczak, cebulę i czosnek z patelni
- Gotuj wszystko około 20 minut
- Dopraw do smaku, posyp zieleniną