Kto nie jada mięsa ręka w górę? Specjalnie dla tych, którzy unikają potraw mięsnych i specjalnie dla tych, którzy czasem mają ochotę na jarskie danie przygotowaliśmy kilka przepisów gdzie główną rolę odgrywają warzywa i kasze. Zup też nie zabraknie! Oto pomysły na obiad w 20 minut!
KREM Z ZIELONYCH WARZYW
SKŁADNIKI:
- duży brokuł
- spora cukinia
- szklanka zielonego groszku
- garść szpinaku
- 2 szklanki bulionu warzwnego
- sól i pieprz
- kubeczek jogurtu
WYKONANIE:
- Wszystkie składniki na zieloną zupę umyj dokładnie pod bieżącą wodą
- Cukinię obierz
- Umieścić je w garnku
- Zalej je bulionem warzywnym i gotuj około 20 minut
- Po czym zmiksuj je blenderem na gładki krem
- Teraz możesz dodać jogurtu naturalnego i doprawić solą i pieprzem do smaku