Trudno odmówić sobie bułeczki z chlebem i masłem. Na śniadanie, przed obiadem, na kolacje. Czy wiedziałaś, że biały chleb to puste kalorie? Pszenicy nie można już dziś uznać za pokarm zdrowy i odpowiedni dla wszystkich. Nawet ekologiczna czy pełnoziarnista jest obecnie wysoce zmodyfikowaną hybrydą. Zawiera zbyt wiele glutenu. Oto 4 powody, dla których powinno się na zawsze zrezygnować z białego pieczywa!
PLUS : SZYBKO ZGUBISZ KILOGRAMY
Pierwsza rzeczą, jaką zauważysz po odstawieniu węglowodanów, w tym chleba, będzie szybki i znaczny spadek wagi. Twój organizm w oka mgnieniu pozbędzie się nadprogramowej wody, której nadmiar tak bardzo ci doskwierał. Nie jest to jednak tak piękne, jak mogłoby się wydawać, ponieważ tłuszcz wciąż pozostanie na swoim miejscu – jeśli więc chcesz się go pozbyć, musisz zacząć walczyć z nim poprzez wzmożoną aktywność fizyczną.