Trudno odmówić sobie kanapeczki z chlebem i masłem. Na śniadanie, przed obiadem, na kolacje. Czy wiedziałaś, ze biały chleb to puste kalorie? Pszenicy nie można już dziś uznać za pokarm zdrowy i odpowiedni dla wszystkich. Nawet ekologiczna czy pełnoziarnista jest obecnie wysoce zmodyfikowaną hybrydą. Zawiera zbyt wiele glutenu . Odkryj z nami 5 powodów, by przestać zajadać biały chleb!
WALORY SMAKOWE
Powiedzmy prawdę – białe pieczywo, a w szczególności wszystkie chleby i chlebopodobne piekarskie wytwory na bazie mąki pszennej nie grzeszą smakiem. W większości przypadków jest to zapychacz, który kubkom smakowym nie dostarcza żadnych szczególnych doznań – ani słodki, ani słony. Jego zadanie to zapchanie żołądka i chwilowe uciszenie głodu. Rozejrzyj się w piekarni – naprawdę znajdziesz tam wiele innych propozycji.