Trudno odmówić sobie kanapeczki z chlebem i masłem. Na śniadanie, przed obiadem, na kolacje. Czy wiedziałaś, ze biały chleb to puste kalorie? Pszenicy nie można już dziś uznać za pokarm zdrowy i odpowiedni dla wszystkich. Nawet ekologiczna czy pełnoziarnista jest obecnie wysoce zmodyfikowaną hybrydą. Zawiera zbyt wiele glutenu . Odkryj z nami 5 powodów, by przestać zajadać biały chleb!
SPADEK WAGI
Pierwsza rzeczą, jaką zauważysz po odstawieniu węglowodanów, w tym chleba, będzie szybki i znaczny spadek wagi. Twój organizm w oka mgnieniu pozbędzie się nadprogramowej wody, której nadmiar tak bardzo ci doskwierał. Nie jest to jednak tak piękne, jak mogłoby się wydawać, ponieważ tłuszcz wciąż pozostanie na swoim miejscu – jeśli więc chcesz się go pozbyć, musisz zacząć walczyć z nim poprzez wzmożoną aktywność fizyczną.