TOFU
Tofu, czyli produkt powstały z mleka sojowego w procesie podobnym do tworzenia twarogu, jest dość dobrze znane wśród wegan. Nie wszyscy wiedzą jednak, że jest ono swego rodzaju kameleonem spożywczym – tak, to prawda, jest naturalnie mało wyraziste w smaku, ale ta cecha zmienia się w jego zaletę, kiedy łączysz je w potrawach z innymi, bardziej wyrazistymi składnikami – tofu nabiera ich smaku. Dzięki temu nadaje się do wielu kulinarnych zastosowań, a przy odrobinie kreatywności możesz wyczarować razem z nim całkiem smakowite danie. Mała wskazówka: im więcej wody z niego odparujesz, tym więcej smaku będzie w stanie zaabsorbować.
POZNAJ KOLEJNY PRODUKT>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















