Przewodnik dla alergików, nie gustujących w jajkach lub dla ciekawskich. Dzisiaj prezentujemy zamienniki jajek w potrawach. Chcesz upiec ciasto a w liście składników widnieje – jajko? Mamy patent jak obejść tą sytuację!
ZLEPIENIE SKŁADNIKÓW
Jajko w wielu przepisach zlepia wszystkie składniki w jedną całość. Jednak zamiast niego możesz użyć : mąki z ciecierzycy, namoczonych płatków owsianych, namoczonego i lekko podgotowanego lnu.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















