Wakame to odmiana wodorostów, która jest bardzo dobrze znana w kuchni japońskiej. Powoli zyskują one także popularność w kuchni europejskiej, głównie dzięki minerałom i wartościom odżywczym, jakie dostarczają. Dowiedz się o nich więcej i sprawdź, czy warto włączyć je do naszej codziennej diety.
Zobacz też: Szparagi zawijane w boczek
1.W Japonii bardzo częstostosowane są jako dodatek do sałatek, zup lub przystawek.
Na kolejnej stronie więcej o algach
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















