Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Sałatka rybna z makaronem

  • 2 puszki karpia lub makreli w sosie pomidorowym
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 gruby makaron muszelki
  • 1 cebula
  • 1/2 kg marchewki

zalewa:

  • 3 szklanki wody
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 6 goździków
  • 9 łyżeczek cukru
  • 8 ziaren pieprzu czarnego
  • 3 łyżeczki wegety
  • 2 łyżki mąki kartoflanej + 7 łyżek wody
  • słoiczek przecieru pomidorowego

Składniki na zalewę połączyć ale bez mąki kartoflanej, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę gotować około 15 minut, następnie dodać pokrojoną cebulę gotować jeszcze 5 minut odcedzić zalewę zachować (powinno pozostać 2 szklanki) wyjąć przyprawy, zalewę zagotować wlać przecier pomidorowy zagotować, rozmieszać mąkę kartoflaną z 7 łyżkami zimnej wody wlać do gotującej się zalewy bardzo energicznie mieszając aby się nie narobiły grudki doprowadzić do wrzenia odstawić przestudzić otworzyć puszki z rybami połączyć razem. Odstawić na co najmniej 1godz.

Zagotować makaron z:

  • 4 łyżkami margaryny
  • 21/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego

Makaron ugotować na pól twardo odcedzić przelać zimną wodą wystudzić. Makaron przełożyć do dużego naczynia połączyć z zalewą i dokładnie wymieszać aby muszelki napełniły się sosem a widoczne były kawałki ryby. Gdyby zalewa po ostygnięciu była za gęsta można ją rozpuścić przegotowaną zimną wodą.