Przepisy na piuree z kalafiora idelny dla wegetarian doskonale smakuje gdy jest schłodzony.
Składniki:
- 1 kalafior
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie razem z obranymi ząbkami czosnku. Odcedzamy, przekładamy do malaksera, dodajemy resztę składników, miksujemy na gładkie puree.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













