Wykonanie tego przepisu kulinarnego na krem z pomidorów nie sprawi Ci większych kłopotów. Sprawdź sama.
Składniki przepisu kulinarnego:
- 800 g pomidorów
- 1l bulionu
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 160 ml śmietany
- 1 marchewka
- sok z cytryny
- cukier
- sól, pieprz
- 1 łyżka posiekanej
- natki pietruszki
Wykonanie przepisu kulinarnego:
- Cebulę obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na oliwie. Marchewkę obrać i opłukać, pokroić na kawałki, dodać z marchewką do cebuli, dusić 10 minut. Poleczyć z bulionem, przecierem i gotować 20 minut.
- Zupę zmiksować i przetrzeć, dodać śmietanę, doprawić solą , cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotować ubijając 5 minut. Podawać posypaną natką, z groszkiem ptysiowym lub lanymi kluskami.