Doskonałe ukoronowanie każdego dnia. Przepis kulinarny na snikersa osłodzi każdy miły wieczór…
Składniki przepisu kulinarnego:
Biszkopt
- 7 jajek
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki kakao
- 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
Ubić sztywną pianę, dodawać cukier na przemian z żółtkami. Dodać resztę składników. Piec około 30 minut Ciasto orzechowe
25 dag orzechów grubo pokrojonych.
- 5 białek
- 1 łyżka miodu
- 1 niepełna szklanka cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki zwykłej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno dodać cukier dalej ubijając. Dodać resztę składników. Piec około 30 minut.
Masa
- 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrem waniliowym
- 5 żółtek utrzeć z niepełną szklanką cukru, dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wszystko zalać gorącym mlekiem , gotować aż zgęstnieje stale mieszając, aby nie przypalić.
- 30 dag margaryny utrzeć dodając po łyżce kremu z żółtek
- Gotową masę podzielić na 2 części, do jednej dodać 2 łyżki kakao.
Biszkopt przeciąż na połowę. Na dolną część dać białą masę, na to ciasto orzechowe a na nie masę kakaową. Przykryć biszkoptem polać polewą.
Polewa
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki wody przegotowanej
- 5 dag margaryny
- 3 łyżki kakao
Wszystko zagotować, stale mieszając